thinkiknow

O zi cu fiul meu

În sfârșit a venit ziua mult așteptată de fiul meu, Răzvan. Duminica în care vom merge împreună să vedem filmul de desene animate „Marea aventura Lego”.

Ajungem la cinema și avem prima surpriză, aglomerație maximă la toate casele de bilete. Ne așezăm răbdători la rând și după vreo 15 minute ne îndreptăm victorioși spre sala de cinema.

Începutul filmului mi s-a  părut relativ amuzant. Personajul principal, Emmet, este  un tip obişnuit să urmeaze cu stricteţe   regulile, care sunt de fapt o listă lungă de instrucțiuni precise după care își organizează fiecare zi (aici mă cam regăsesc și eu). Din momentul in care se trezește, Emmet ca un roboțel, bifează toate acțiunile din lista de care nu de desparte nici o clipă. Sare din pat plin de entuziasm, salută casa, deschide geamul si salută orașul care zumzăie plin de viată, privește la TV emisiunea preferată. Dragă unde îmi sunt … năăăăădragiiii!!!! (hohotele  de răs ale puștilor din sală au fost molipsitoare), pleacă la serviciu, respectănd binențeles cu strictețe regulile de circulație.

Toată acțiunea se desfașoară într-un ritm alert, având pe fundal o melodie antrenantă cu refrenul Totul este supeeeer !!!!! Replicile amuzante de inspirație autohtonă, precum ciocoflenderilor, v-am ciuruit, au amuzat in special părinții.

In partea  a doua, Emmet ajunge la un moment dat în centrul atenţiei după ce primeşte, din greşeală, titlurile de “persoană extraordinară” şi “salvatorul planetei” (el fiind un tip cel mult mediocru). Astfel ajunge în compania unor străini curajoşi alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii (deși el nu era de loc pregătit pentru asta).

Personajele  au început să se succeadă cu repeziciune. Pe langă cele clasice din jocurile Lego (foarte multe și ele), au apărut constructorii, Wonder Woman, Lanterna verde, Spiderman, lord Bussines, vrăjitori, fantome ……. Nu mai ințelegeam nimic si așa am rămas până la finele filmului.

Răzvan insă, era conectat la tot ce se întâmplă, identificând plin de entuziasm fiecare nou personaj. Dar până și el, la apariția lui Shaquille O’Neal și al lui Abraham Lincoln, a exclamat cu voce tare „Asta-i prea de tot!”.

Tot el a tras si concluzia de final – regulile nu sunt întotdeauna bune, imaginația si spontaneitatea te ajută să realizezi lucruri pe care nici tu știi că ești in stare să le faci.

Eu am rămas cu referenul Totul este super !!!! și mai ales  cu amintirea unei zile  minunate  petrecute cu fiul meu.

Reclame

Single Post Navigation

8 thoughts on “O zi cu fiul meu

  1. Adrian on said:

    Wonder woman, vrăjitori, fantome, aici e de fetele mele. Îl trec pe lista.
    La cât mai multe zile minunate alături de fiul tău!

  2. dordefemeie on said:

    O sa merg si eu curand cu fiul meu la filmul asta ca deja m-a atentionat de aseara ca a aparut un film nou la Mall 🙂

  3. Foarte frumos. Felicitări pentru prietenia ta cu el. 🙂

  4. Felicitari pentru primul articol si multa bafta in continuare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: