thinkiknow

Animalul meu preferat

Răzvan este mezinul familiei. În luna aprilie anul acesta, va împlini o vârstă rotundă, mai precis 10 anișori. Este un puști plin de viață, sociabil, cu o imaginație debordantă.
Pasiunile lui sunt jucăriile LEGO și jocurile electronice. Sporturile preferate sunt handbalul, înotul și scufundările pe care le exersează deocamdată în cada de baie.
Animalul preferat al fiului meu este crocodilul. Ciudată alegere, nu-i asa ?
Explicația este relativ simplă. Băiatul meu este fan dinozuari, iar crocodilul, un adevărat monstru preistoric, este unul din ultimii urmași ai Arhozaurienilor.
La 4 ani, Răzvan era un deja un adevărat cunoscător al speciilor de dinozauri, care au trăit acum câteva sute de milioane de ani pe Terra, în apă, pe pământ sau în aer. Poveștile pe care le spunea despre brachiosaurus, ceratosaurus, stegosaurus, diplodocus, archaeopteryx, oviraptori, peterodactili (nume pe care îmi este mai ușor să le scriu decât să le pronunț) ….. și mai ales despre regele dinozaurilor Tyrannosaurus Rex, erau interminabile. La întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” răspunsul era invariabil „Paleontolog !”
Vara trecută i-am făcut o surpriză lui Răzvan. L-am dus in vizită la un parc al crocodililor – Croco Park -.

poze doi 553

Am văzut, de la o distanța de câțiva metri, câteva sute de crocodili, de la cei micuți de câteva luni de zile, pâna la veteranul parcului, un crocodil în vârstă de 95 de ani, alintat de personal cu numele de Big Daddy (și era intradevăr mare).
Bineînțeles că Big Daddy a fost preferatul lui Răzvan. L-am „admirat” împreună minute întregi, in timp ce iși încălzea la soare, trupul acoperit de solzi de culoare verzuie.

poze doi 538

Pe parcusul vizitei am vizionat în săli special amenajate filme documetare interesante despre viața crocodililor.
Turul parcului a avut ca punct culminant, ora mesei crocodililor. Săriturile neașteptat de rapide pe care le făceau crocodilii pentru a apuca dintr-o singură mișcare hrana aruncată de personalul grădinii, au fost spectaculoase.

poze doi 552

Răzvan a privit crocodilii, plin de curiozitate și cu un zâmbet larg pe față. Singura dezamăgire, a fost faptul ca că nu am putut să aducem acasă un pui de crocodil, pe post de animal de companie.

poze doi 530

In top 3 al animalelor preferate, după crocodili, pe locul doi se află la egalitate delfinul si balena albastră. Răzvan a văzut minunații delfini atât în captivitate cît si în libertate. Însă cu balena albastră este ceva mai complicat. Dar cine știe ce ne oferă viitorul !

Reclame

Single Post Navigation

7 thoughts on “Animalul meu preferat

  1. dordefemeie on said:

    Da ce pasiuni interesante are baiatul tau. Al meu are in cap doar muzica… 😛

  2. Adrian on said:

    Răzvan, ce zici de o iguană? Ca animal de companie, evident!

  3. Destul de complicat… Un catel, o pisica, au loc în casă… Un crocodil insa… Nu prea 🙂
    Spor la scris si povesti frumoase de viată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: