thinkiknow

Despre jocuri și jucării

Sunt mândra mămică a doi băieți, prin urmare sunt și „expertă”  in ale jucăriilor.

Mezinul familiei Răzvan, are frumoasa vârstă de 10 ani si 8 luni.  Zilele trecute am  încercat să-i ordonez jucăriile și am constat cu surprindere că sunt multe, de fapt atât de multe încât, cred că pot deschide un mic magazin de jucării.  Cum s-a ajuns aici ?  Simplu.

Totul a început cu câteva jucării de pluș, apoi lucrurile s-au  complicat. Treptat au început să apară în casa noastră,  escadrile de avioane, elicoptere si alte aparate zburătoare, gormiți, bakugani fără de număr, jocuri Lego cu utilaje de construcții, mașini de pompieri, mașini de poliție ….  și o armată de roboți invincibili. Am analizat problema și am găsit  imediat „vinovații”, respectiv noi părinții,  împreună cu bunicii, nașii, mătușile și unchii din dotare  (lista mai poate continua).

Începând de la vârsta de 8 ani locul jucăriilor a fost luat treptat de jocurile electronice de pe  P.C., tabletă și consola Nintedo 3 DS. Jocurile electronice au fost la inceput, jocuri cu avioane de război, jocuri cu bakugani si personaje Lego. Ar fi fost capabil la vremea aia să joace și jocuri cu bebeluși precum cele de aici http://www.xjocuri.com/jocuri-cu-bebelusi.html, numai jocuri pe calculator să fie. A urmat jocul Minecraft. Fiul meu era în stare să povestească non-stop despre personaje și aventuri, despre smaralde, târnăcoape sau liane.

Cu multă răbdare însă, am reușit să evităm dependența de jocurile electronice. Oricum programul școlar este atât de încărcat, încât numai la sfârșit de săptămână are timp pentru acestea.

Lista pentru moș Crăciun cuprinde  jocuri pentru consola Nintedo 3 DS, și atât ( văd și un mic avantaj, acestea nu ocupă spațiu și nu trebuie șterse de praf 🙂 ).  Sunt sigură însă că moșul  îi va aduce și câteva cărți interesante.

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Despre jocuri și jucării

  1. dordefemeie on said:

    toti copii au pasiunea asta a jocurilor pe calculator, dar neaparat trebuie sa li se dea voie sa se joace cu program…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: