thinkiknow

Iarna, pe cărări de munte

DSCN3837

La sfârșitul primei săptămâni din luna februarie 2015 s-au anunțat ninsori, mai ales în zonele de munte. Având în vedere că mezinul familiei era în vacanță, ne-am propus să mergem, pentru prima oară iarna, într-un loc drag sufletului meu. Mai exact în Predeal la cabana Trei Brazi.
Cabana este construită într-o poiană de la poalele Masivului Postavaru, pe culmea Muntelui Moraru la o altitudine de 1.128 metri. Drumul până acolo l-am parcurs cu mașina. La plecare din Predeal a început să ningă ușor. Pe măsură ce ne apropiam de cabană, iarna părea să se simtă la ea acasă.

În apropierea cabanei ne-a întâmpinat un vechi prieten. Ne-a „salutat” și s-a oprit pentru câteva clipe pentru o fotografie.

DSCN3849

Peisajul este superb vara, dar iarna te lasă fără cuvinte. Un adevărat spectacol oferit de poiana presărata cu brazi uriași acoperiți de zăpadă, străjuită de culmile semețe ale munților (ascunse, din păcate, parțial de norii gri aducători de ninsori). De aici se pot zări văile nordice ale Munților Bucegi, despărțite de culmile Țigănești și Velicanu. În partea de nord priveliștea este la fel de spectaculoasă, putându-se vedea Muchiile Cheii din Masivul Postăvaru și vărfurile ascuțite ale Pietrei Craiului.

DSCN3842

DSCN3845

În vecinătatea cabanei Trei Brazi, puștiul meu a descoperit, un Fun Park destinat copiilor de toate vârstele. A testat plin de entuziasm pârtia de săniuș, topoganul de zăpadă lung de 105 metri ( de cel puțin 20 de ori) și cireașa de pe tort, pista pentru snowmobil. Distracția, buna dispoziție ne-a cuprins pe toți. La un moment dat, soarele a ieșit de după nori, astfel încât atmosfera din parc a fost una extrem de plăcută.

DSC02306 DSCN3810 DSCN3821

Într-o zonă special amenajată din parc am băut ciocolată caldă și ne-am bucurat de razele calde ale soarelui.

DSCN3807

După ce ne-am refăcut forțele am pornit să explorăm împrejurimile. De la cabana Trei Brazi se ajunge pe un drum forestier cu o lungime de circa 4 km, la cabana Poiana Secuilor. Cabana este situată la o altitudine de 1.070 metri în Poiana Secuilor, la poalele masivului Postăvaru.
În apropierea cabanei se află Rezervația floristică Poiana Secuilor unde se găsesc și unele specii de plante rare trecute sub ocrotirea legii cum ar fi smirdarul (Rhododendron kotschyl), iedera albă (Daphne blagayana), angelica (angelico archangelica), dediței (Pulsatilla montana) etc.

După ce am trecut de zona de derdeluș,
ps 1 în fața ochilor ni s-a deschis o panoramă incredibilă.

În plan îndepărtat se vedea cabana Secuilor,
20150207_133425

DSCN3802

apoi am văzut crestele semețe ale Masivului Postăvaru învăluite de nori.

DSCN3799

DSCN3801

Ne-am oprit la jumătatea drumnului și am admirat peisajul bucurându-ne de ziua frumoasă de iarnă. În jurul nostru copii împreună cu părinții se jucau în zapadă, foloseau drumul ușor înclinat pe post de derdeluș. Peste tot se auzea strigătul „Pârtieeeee! ”

DSC02317

DSC02325

DSCN3800

20150207_131739

Concluzia fiului meu: ” Este cea mai frumoasă zi din vacanță de iarnă !”
În vacanța de primăvara ne-am propus să refacem traseul Predeal, Cabana Trei Brazi, Poiana Secuilor, Timișul de sus. Cum iarna este pe sfârșite vom face deja rezervările necesare.

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Iarna, pe cărări de munte

  1. Foarte frumoase şi ispititoare pozele! Se spune că o poză face cât o mie de cuvinte! O poză frumoasă însoţită şi de cuvinte calde fac totul!!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: